auto skola pavlin

auto skola pavlin
Novi Beograd je savršen za rad auto skola, obuku i polaganje vozačkog ispita.

Novi Zakon, pravilnici za polaganje vozačkog ispita.


Auto skole: Objavljeni novi pravilnici o polaganju vozačkog ispita


auto škola Pavlin    Novi pravilnici o teoretskoj i praktičnoj obuci kandidata za vozače i o organizovanju, sprovodjenju i polaganju vozačkih ispita objavljeni su 24.05.2012.u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ovi pravilnici stupaju na snagu 5 meseci od dana objavljivanja. Već od oktobra možemo očekivati polaganje vozačkog ispita po novim propisima. 

Do oktobra meseca važice stari pravilnik, nakon toga kandidati neće moći da upisuju vožnju po starim propisima, i imaće rok od 3 meseca da završe započetu obuku.

         Novim zakonom o bezbednosti saobraćaja su predvidjene mnoge novine vezane za samu obuku vozača. Uvodi se teoretska nastava, polaganje ispita iz prve pomoći, kao i mnogi uslovi kojima će auto škole morati da se prilagode(licence, predavači itd.). 

      Očekuje se da cena obuke po novim propisima bude minimum 50000 din.
 U medjuvremenu su stupili na snagu novi pravilnici o vozačkim dozvolama koji se već primenjuju. Dobili smo nove kategorije vozačkih dozvola, spuštena je starosna granica za dobijanje vozačke dozvole. Sada se obuka može upisati sa 16 godina a dozvola dobiti već sa 17. Uvedene su i probne vozačke dozvole. 


Možete pogledati odgovore na česta pitanja vezana za nove pravilnike o polaganju vozačkih ispita:


Šta će se desiti sa vozačima koji završe obuku a ne polože ispit po starom zakonu a u medjuvremenu se donesu novi pravilnici o polaganju vozačkog ispita i novi Zakon stupi na snagu?
        Kandidat za vozača koji je do dana stupanja novih pravilnika završio obuku za upravljanje vozilom, može pristupiti polaganju vozačkog ispita nakon sto obavi dodatnu teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od po najmanje tri časa uz obavezu da položi ispit iz prve
pomoći.

-------------------------------------------------------------

Šta će se desiti sa kandidatima koji su započeli a nisu završili obuku po starom zakonu, a u medjuremenu stupi novi Zakon?


  Za kandidate koji su započeli a nisu završili obuku biće odredjen vremenski rok od tri meseca za koji moraju završiti obuku, kao i dodatna teoretska i praktična nastava u trajanju od tri časa i uz obavezu da polože ispit iz prve pomoći. 

------------------------------------------------------------

Šta će se desiti sa kandidatima koji su u auto školi Pavlin položili teoretski deo po starom Zakonu, a u medjuvremenu stupe pravilnici i novi Zakon?


               Kandidat koji je položio teoretski deo po starom zakonu može pristupiti polaganju vozačkog dela po novom Zakonu u roku od 12 meseci od dana polaganja teoretskog dela ispita. Moraće da obavi teoretsku i praktičnu dodatnu obuku od najmanje tri časa. Ovi kanidati nisu u obavezi da polažu ispit iz prve pomoći.


Najvažnije novine u odnosu na stari pravilnik

- obavezna teorijska obuka (predavanja i vežbe)
- teoretski ispit pred kamerama i na računarima
- vožnja, početak obuke tak kad se polože testovi
- polaganje vožnje trajaće najkraće 25 minuta (najmanje 15 zadataka na praktičnom ispitu)
- obavezan ispit iz prve pomoći

Teorijska obuka po novim pravilnikom

auto skole novi beogradPo novim propisima teorijski deo obuke postaje obavezan, i predvidjeno je najmanje 40 časova (30 časova predavanja i 10 vežbi). Čas traje 45 min. a kandidat u toku dana može imati najviše tri časa, sa pauzama od po 10 minuta izmedju njih.
Budući vozači moraće da odslušaju predavanja, nauče propise i polože testove pre nego što krenu sa časovima praktične obuke.

Prva pomoć

polaganje prve pomoci na novom beograduKandidati za vozače moraće da polažu i ispite iz pružanja prve pomoći, koji mogu biti organizovani u pojedinim zdravstvenim ustanovama ili u samim auto školama. Kandidati će morati da savladaju nekoliko osnovnih radnji u pružanju prve pomoći kao što su: zaustavljanje krvarenja, previjanje rane, imobilizacija pomoću trouglaste marame, veštačko disanje i sl. Obuku iz prve pomoći, organizovanje i sprovodjenje ispita obavlja Crveni krst Srbije, odnosno zdravstvena ustanova koja za to ima ovlašćenje. Važno obaveštenje:

     Prelazni period stupanja na snagu novog zakona se završava 25.10.2013. godine, 99% auto skola u Beogradu ne ispunjavaju uslove u pogledu propisa koji se odnose na uslove koje mora imati poligon za početnu obuku vozača.Takođe potrebno je izvršiti licenciranje instruktora, ispitivača i predavača tako da se očekuje zastoj u polaganju vozačkih ispita. Shodno tome dobijanje nove dozvole za rad auto škola (koja je potrebna od 25.10.2013.) će biti otežano. 
Apeluje se na sve kandidate da prijave i polože ispit pre 25.10.2013. godine. 

18 коментара :

 1. Postovani,navodim svoj primer...ja sam zavrsio casove voznje i polagao sam test u martu i pao sam,vodim se jos po starom zakonu..sta ce se desiti kada stupi na snagu Nov zakon u oktobru? Sta cu morati da polazem?

  ОдговориИзбриши
 2. Ja nisam strucan da ti odgovorim ali kad vec niko nije ja cu... :)

  Ti si u obavezi da odslusas 3 casa teorije po novom, odvozis jos 3 casa voznje po novom i zavrsis prvu pomoc i onda izlazis na polaganje po novom i testove i voznju...

  Mene drugo buni, svuda pise da je prva pomoc 7.100din sa pdv-om, obukom i polaganjem a ja danas pitao i u Crvenom krstu kazu da ce biti oko 8500din!?

  ОдговориИзбриши
 3. A ako ja zavrsim obuku pre 25.01.2013. i polozim prvu pomoc,i testove, a npr.jos uvek ne polozim voznju,do tog datuma, sta onda? Molim vas ako neko zna, neka mi odgovori...

  ОдговориИзбриши
 4. ja sam se upisao pre 25 oktobra 2012 ,i treba jos da idem na 3 dodatna casa teorije i voznje ,i 1 pomoc nekoliko casa ,do kad ja mogu da polazem po starom,jer meni je instruktor reko da do 25 januara treba da zavrsim obuku,a polaganje mogu i kasnije....da li je to istina ??? ili treba da zavrsim i polaganje do 25 januara???plz help...:/

  ОдговориИзбриши
 5. Da li mi, koji smo upisali voznju pre 25.oktobra, polazemo teoriju po novim ili starim testovima? Ja sam danas cuo da je poligon nov, da se polazu i Prva pomoc i teorija i da ce to kostati oko 15 000 dinara na cenu polaganje?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Svi koji polažu vozački ispit posle 25.10. polažu po novom pravilniku o polaganju vozačkog ispita. Što podrazumeva polaganje po novim testovima. Za polaganje praktičnog ispita je potreban položen ispit iz prve pomoći, ovavezna dodatna teoretska i praktična obuka od po 3 časa...

   Избриши
 6. zamislite doktora koji mora da polaze prvu pomoc. Ovoj drzavi trebaju samo pare. Lopovi cemu vam sluzi NAVAK,kome ste ga napravili? Obucite decu da voze i izbegnu saobracajnu nezgodu.

  ОдговориИзбриши
 7. Хоће ли неко да одговори на питање, видим људи пишу свашта и овде и на осталим форумима, а никако да дају одговор.

  Обуку сам уписао крајем јула 2012 а завршио сам је (40+3 часова вожње и 3 часа теорије) 10. јануара.

  Да ли ја сад морам да положим и теорију и вожњу и прву помоћ до 25. јануара или могу то касније (знам да је полагање по новом, само ме брине да нећу морати опет да идем на обуку и плаћам 800 јевреја безвезе ...:/)

  Хвала.

  ОдговориИзбриши
 8. testove sam polozila po starom. izozila sam 40+3 casa voznje. i 3casa teorije jos me nisu zvali na polaganje, zna li ko da kaze dokad moram da polozim? unapred hvala

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. 25.10.2012. je stupio novi pravilnik o polaganju ispita. Polažete po njemu, i nemate rok do kada morate položiti. Gužva je u Mupu pa se na termine ispita malo duže čeka.

   Избриши
 9. Dobar dan!
  Mene interesuje nesto,ja sam iz Srbobrana i polagao sam C kategoriju po starom i polozio i dobio sam C1 i C kategoriju,pa poceo sam i E kategoriju po starom i nisam polozio i sad juce polozio i izdali mi u autoskoli u beceju uverenje o polozenom ispitu na kojem pise za CE kategoriju,i sad u sup-u samo hoce da mi daju za CE kategoriju a C1E nece da mi daju.Ne shvatam u cemu je poenta kad sam ja polozio E kategoriju!A u stvari kako ja znam sa CE kategorijom mogu voziti i vozila koja spadaju u C1E kategoriju,znaci meni je to cista glupost.Da li mi vi mozete objasniti u cemu je poenta?
  Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru!

  ОдговориИзбриши
 10. Da li se kola mogu voziti sa 16.godina sa prisustvom roditelja do odredjenog vremena?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kola se ne smeju voziti bez vozačke dozvole. Vozačku dozvolu možes najranije dobiti sa 17 godina i tada ćes dobiti probnu vozačku i moraćes imati pratioca pored sebe.
   Znači nikako vožnja bez vozačke dozvole. Kazna je 100 000 dinara.

   Избриши
 11. Анониман27. мај 2014. 22.45

  Polozio sam testove po starom zakonu,obuku sam odradio po starom zakonu.Samo sam voznju polozio po novom zakonu i dobio sam probnu dozvolu.Sad mi je istekla i treba da pravim novu dozvolu.Vidim na sajtu MUP da se trazi potvrda o polozenoj prvoj pomoci.Pa me zanima da li sad treba i to da polazem ili mi to ne treba

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Po zakonu treba potvrda iz prve pomoci. Medjutim po tumacenju mupa do sada nisu trazili potvrdu prilikom zamene probne za pravu dozvolu. Tako da verovatno, ukoliko se nesto u medjuvremenu nije promenilo nece trebati.

   Избриши
 12. testove sam položila pre godinu dana,da li postoji odredjeni rok do kojeg moram položiti i vožnju ili posle godinu dana moram ponovo da polažem testove?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Moras testove ponovo polagati. Rok vaznosti je jedna godina.

   Избриши