auto skola pavlin

auto skola pavlin
Novi Beograd je savršen za rad auto skola, obuku i polaganje vozačkog ispita.

KAZNENI POENI, PREKRŠAJI I KAZNE PO NOVOM ZAKONU:

 Kazneni poeni su počeli da se primenjuju, vode se u bazi podataka u mestu u kome je izdata vozačka dozvola. Maksimalan broj negativnih poena koje vozač može da sakupi je 18.

auto skole negativni poeniNakon oduzete vozacke dozvole ne polazete ponovo ispit u auto skoli.

Kada vozač sakupi 18 negativnih poena mora da:

1. plati novčane kazne za prekršaje,
2. Izdrži zastitnu meru koju odredi sud,
3. ponovo obavi lekarski pregled,
4. odsluša predavanja o bezbednosti saobraćaja, (organizuje Agencija za bezbednost saob.)
5. položi stručni ispit iz unapredjenja znanja iz bezbednosti saobraćaja.Potom mu se vraća oduzeta vozačka dozvola.

Ukoliko se prekršaj ne ponovi kazneni poeni se poništavaju nakon 2 godine, ali u evidenciji ostaju svi kazneni poeni koji se eventualno dobiju u medjuvremenu. 
Vozačima kojima je već jednom oduzimana vozačka dozvola zbog skupljenih 18 poena, prag do novog gubitka dozvole smanjen je za tri poena, znači dozvola ce se gubiti sa nakupljenih 15 bodova, sledeći put sa 12 itd. Vozač odjenom može dobiti maksimalno 17 negativnih poena.

Pogledajte na donjim linkovima kolike su kazne za pojedine prekrsaje:


Kazne za alkohol u krvi

Kazna za vožnju sa probnom dozvolom u alkoholisanom stanju

Kazna za vožnju bez pratioca sa probnom vozačkom dozvolom pre 18-te godine


Seminar - Predavanje o bezbednosti saobraćaja

Predvidjen je za vozače koji su sakupili 18 negativnih bodova. Seminar organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja i sastoji se od 40 nastavnih časova od po 45 minuta, od kojih je devet posvećeno oblasti u kojima je vozač najviše grešio.

Po završetku seminara predvidjeno je polaganje ispita, nakon toga vozač će moći od Ministarstva unutrašnjih poslova da dobije vozačku dozvolu nazad.

Kako izgleda seminar:

Seminar ukupno traje dve nedelje, 40 nstavnih časova, a polaznici ne smeju propustiti ni jedan jedini čas.

9 časova - razgovor u grupi polaznika o uzrocima i posledicama ponašanja koja su dovela do oduzimanje vozačke dozvole. Učesnici moraju da aktivno učestvuju, slušaju, odgovaraju na pitanja i da ih postavljaju.


15 časova- nastava o poznavanju saobraćajnih propisa.


16 časova - nastava o načinu bezbednog ponašanja vozača radi izbegavanja situacija koje dovode do nezgoda ili kršenja propisa.


Čas traje 45 minuta a polaznik u toku dana može imati najviše 3 časa.Cena seminara:

lekarsko uverenje: 3000 din
časovi seminara: 25000 din
polaganje ispita: 15000 din
ukupno: 43000 dinara.

Polaganje ispita je psimeno a za prolazak na završnom ispitu je potrebno 75% tačnih odgovora. Oni koji ne uspeju da polože mogu ponovo pokušati posle 15 dana, naravno ukoliko predhodno uplate 15000 din koliko košta polaganje.

Agencija je obezbedila dovoljan broj licenciranih predavača, tako da će seminari moći da se organizuju i van Beograda. Sve informacije o seminarima mozete dobiti na 011/301-44-24 i 011/301-44-25.
Uslov za pohadjanje seminara je izmirenje svih kazni koje su stigle za navedene preksaje, i izdržavanje svih zabrana koje su nastale oduzimanjem dozvole.

Po nezvanični podacima do početka martka bez vozačke dozvole je zbog 18 negativnih poena prema podacima MUP-a ostalo više od 1000 vozača.

 


37 коментара :

 1. Анониман28. мај 2012. 16.44

  Zahvaljujem se ko god da je napravio ovu stranicu...mnogo mi je pomagao/la...u policiji nisam mogao dobiti ove informacije...nemaju pojma...inace sam jedan od nesrecnika koji je izgubio vozacku dozvolu zbog 18 kaznenih poena...Hvala jos jednom... :)

  ОдговориИзбриши
 2. hahaha..nisi jedini..ako ti je to za utehu..:D meni samo nije jasno kad mogu da idem da polazem te ispite glupave..jer mi je 20 poena dao isti pandur!!!

  ОдговориИзбриши
 3. za 8 godina nikad nisam imao prekrsaj pre neki dan popijem 3 piva i naduvam 0.58 promila alkohola koliko ce me kazniti neznam ni sam samo se bojim da mi ne uzmu dozvolu jer mi auto treba zbog posla

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nazalost za alkohol preko 0,50 je predvidjena zastitna mera zabrane uravljanja motornim vozilom. Uslovno oduzimanje je po novom zakonu ukinuto.

   Избриши
  2. Kako je moguće da za pivo ipo izađe 0,66 promila a za tri piva 0,58? Mene su isključili odmah na 24 sata. Sad čekam poziv kod sudije za prekršaje.

   Избриши
  3. Bitna stvar kod alkotestiranja je da je neophodno da prodje minimum 15 minuta od kada ste popili poslednju času inače alkometar pokazuje dosta više :)

   Избриши
  4. I koliko se kazna plaća kad naduvas 0,58 ?

   Избриши
  5. i koliko se onda placa kad se naduva 0.58 na skuteru?

   Избриши
  6. - srednje pijanstvo: 0,51-1,19 promila. Protiv vozača se u tom slučaju pokreće prekršajni postupak. Novčana kazna je od 10000 do 20 000 din. dobija se 6 kaznenih poena i vozač se isključuje iz saobraćaja.

   Obavezno ide i zabrana upravljanja od 3 meseca

   Избриши
 4. Анониман23. март 2013. 03.13

  Ja sam polozio pre neki dan i imam probnu dozvolu, a u junu punim 18 godina jel treba posle 18te da imam pratioca pored sebe? , i dali moze da se vozi traktor sa b kategorijom posto sam cuo da ne moze?

  ОдговориИзбриши
 5. Ukoliko imate staru dozvolu B kategorije, prilikom zamene za biometrijsku automatski ćete dobiti F kategoriju izmedju ostalih kategorija. i nakon toga možete upravljati traktorom.

  Ukoliko imate novu dozvolu samo B kategorije ne možete voziti traktor (potrebna vam je F kategorija upisana u vozačku dozvolu).

  ОдговориИзбриши
 6. zatecen sa u voznji sa isteklom vozackom (3 meseca) ...Sta odlucuje o visini kazne ,posto je od 6 do 20.000 ?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. U 90% slučajeva kazna je izriče se minimalna kazna.
   Od uticaja na visnu kazne je dal se prekrsaj ponavljao više puta, visina ličnih primanja i sl...

   Избриши
 7. Ljudi, ja sam bio medju prvih 50 u Srbiji, ako mi je za neku pohvalu... Pre nesto vise od mesec dana mi je istekla kazna od dve godine. Novcanu sam platio, bio 15 dana u zatvoru, imam sve crno na belo. Eeee, sada zovem ovaj br. Agencije za bezbednost saobracaja da se informisem sta dalje, niko se ne javlja?

  ОдговориИзбриши
 8. Kolike su kazne za voznju bez dozvole ,aa imam navrsenih 18 god ii polozio sam propise C kategorije ,voznju polazem za mesec dana ,zanima me kolika je novcana kazna,i hocu imati neku zabranu il sta vec posto,cu vozacku dobiti jel poziv za sud stize posle 2-3 meseca,valjda.
  HVALA UNAPRE!!

  ОдговориИзбриши
 9. Uh, kazna za vožnju bez dozvole je 100 000 din baš velika i zabrana upravljanja odnosno polaganja vozačkog 6 meseci..
  baš smo skoro imali takav slučaj:
  Jedan naš kandidat je vozio motor bez dozvole pre jedno godinu dana, i napisali su mu prijavu za vožnju bez dozvole. Sada mu je stigla kazna i zabrana , vratili su ga sa polaganja vozačkog ispita zbog zabrane.

  Savet: što pre položi vozački dok zabrana nije na snazi, tj dok sudija ne izda rešenje.

  ОдговориИзбриши
 10. U decembru 2013, sam dobio resenje o oduzimanju dozvole zbog 18 kaznenih poena i u aprilu sam stekao uslove za slusanje seminara i polaganje ispita, ali imajuci u vidu da je od 01,03,2014, na snagu je stupio zakon po kome se dozvola oduzima sa 25 kaznenih poena da li postoji mogucnost vracanja dozvole bez slusanja seminara i polaganja?

  ОдговориИзбриши
 11. Kakva je kazna ukoliko se motornim vozilom upravlja bez vozacke dozvole i bez navrsenih 18 godina? Da li se za to otvara dosije u policiji?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kazna je 100 000 dinara ili kazna zatvora. Prekrsajni postupak je u pitanju a ne krivicni.

   Избриши
 12. Анониман12. мај 2014. 22.57

  Da li na neki nacin moze da se prodje samo sa opomenom ako sam vozio bez dozvole i imam 16 godina,kazna je prevelika :( i ako ne moze,da li moze da se umanji ?

  ОдговориИзбриши
 13. Анониман15. мај 2014. 09.53

  .
  Kolika je kazna za voznju sa stranih tablica,ako sam drzavljanin iste zemlje cije su tablice,ali vozim u Srbiji sa probnom kao srpski drzavljanin? Hvala  ОдговориИзбриши
 14. tesko pitanje :( sve zavisi od MUPa pod koji prekrsaj su to podveli.

  ОдговориИзбриши
 15. Da li moze da se prodje bez kazne, ako sam uhvacen sa probnom dozvolom oko ponoci i bez pratioca? Da se dobije neki ukor ili tako nesto. Ovo mi je prvi put da sam napravio neki prekrsaj, a i maloletan sam. Hvala u napred.

  ОдговориИзбриши
 16. Tesko. Bez kazne mozes proci samo ako imas vezu u sudu. A u danasnje vreme je to sve teze I teze.

  ОдговориИзбриши
 17. Mene su uhvatili sa 3,83 promila alkohola u krvi,sad cekam poziv za sud.Advokat mi trazi 1500 evra da me zastupa i kaze da je kazna 150 000,14 kaznenih poena i 12 meseci oduzimanje dozvole.Ovde procitah da se za takav preksaj podrazumeva kazna od 15 dana zatvora.Ako mi je to prvi prekrsaj,da li se i tad podrazumeva zatvor ili je dovoljno samo platiti kaznu kolika god da je i ostati bez dozvole sa 14 kaznenih poena?Jer isto mi je dati 150 000 sudu ili 1500 evra advokatu a pored advokata tu su i sudski troskovi i uvek postoji mogucnost da platim kaznu.Dajte neki savet,sta da radim!?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Sto se kazne tice ili jedno ili drugu.. Znaci ako platite novcano nema zatvora ako nemate novca onda sledi zatvor. Sa advokatom treba videti sta moze da ucini kazna stoji pa stoji a nije mi jasno sta on tu moze da ucini u vasu korist.

   Избриши
 18. Анониман11. јун 2014. 16.22

  jel mogu negde da se dobiju ta pitanja koja ce biti na polaganju tog ispita? posto sam i ja jedan od tih nesrecnika koji je izgubio dozvolu :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. To morate videti u agenciji za bezbednost saobracaja. Oni formiraju pitanja i organizuju ispite.

   Избриши
 19. Анониман15. јун 2014. 23.45

  imao sam 1,1 alkohola, sledi mi kazna to mi je jasno...ali kod zabrane upravljanja negde pise samo kategorija b u mom slucaju sa kojom sam napravio prekrsaj ili mi oduzimaju sve kategorije c f ...hvala unapred.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Po novom zakonu zabrana vazi na celu vozacku dozvolu a ne na kategoriju sa kojom je ucinjen prekrsaj, tako da necete moci da vozite.

   Избриши
 20. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 21. Prekoračenje brzine za 21 do 50km/h – 4 boda, 10000-20000din i najmanje 30 dana zabrane upravljanja.

  Kaznu mozes da odlozis opravdanim odlaganjem sudskih poziva, uz obrazlozenje nasi sudovi rade sporo tako da ta procedura vrlo lako moze da potraje i godinu dana.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nije li od 6 000 do 20 000? Po clanu 332 bi tako trebalo

   Избриши
 22. Dobar dan!Imam pitanje,posto je meni oduzeta vozacka dozvola zbog vozenja motora beza A kategorije ustvari nisam polozila voznju bila tada jos i nisam imala L tablicu u medju vremenu dok je sud trajao polozila sam A kategoriju ali mi je uzeta i A i B kategorija jer sam imala 4 poena od ranije i sa ovih 14 nakupila 18. meni sada istice zabrana 30 avgusta pa cu da se prijavim na taj seminar dali ja moram sada das vadim lekarski i za A i B kategoriju ili sta? Posto su kod nas na vozackim dozvolama jako neljubazni i neobavesteni sluzbenici..Hvala

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Sve informacije možete naći na:
   http://www.abs.gov.rs/upit_nesavesni.html

   Imate na linku i broj telefona pa se možete i dodatno raspitati.

   Избриши