Znak Trougao

...

21/06/2015

 

Ukrštanje sa putem sa pravom prvenstva, znak “trougao” – propustite sva vozila.

 

Nikako ne vršiti skretanje bez provere i propuštanja vozila.
Nemamo obavezu potpunog zaustavljanja, ukoliko nema saobraćaja možemo proći kroz raskrnicu. Zaustavljamo se samo ako za to postoji potreba.

 

Međutim treba biti oprezan nemamo prednost prolaska i treba propustiti sva vozila.

 

Propuštanje je radnja koju učesnik u saobraćaju preduzima kako bi omogućio kretanje drugog učesnika u saobraćaju koji ima pravo prvenstva, tako da ne dođe do promene dotadašnjeg načina kretanja učesnika u saobraćaju koji ima prvenstvo prolaza.

 

Bodovanje na vozačkom ispitu:

Ukoliko vozilo koje se kreće putem na koji mi ulazimo: KOČI, USPORAVA ILI MENJA TRAKU RADI ESKIVIRANJA našeg vozila kandidat na polaganju dobija ocenu NIJE POLOŽIO. Razlog nepostovanje saobraćajnog znaka (obrnuti trougao) i ne ustupanje prvenstva prolaza.

 

U bodovnoj listi se  zaokružuje  6.1 (nedozvoljena greška prilikom izvođenja radnji, odnosno postupanja) u slučaju da samo nismo propustili vozilo , ako je vozilo koje je u datom trenutku imalo prednost kočilo, usporavalo ili menjalo traku u bodovnoj listi se tada zaokružuje uz tačku 6.1 i nedozvoljena greška 7.1 (ugrožavanje bezbednosti, i prekida se ispit).

Čest slučaj je da u takvim situacijama instruktor odnosno ispitivač reaguje pomeranjem volana kandidata ili kočenjem u tom slučaju u bodovnoj listi se zaokružuje i nedozvoljena greška zbog koje se završava ispit 7.3 bodovne liste, (delovanje ispitivača na komande)

 

Nenad Pavlićević

Autor: Nenad Pavlićević

Instruktor vožnje od 2000 godine, Direktor i rukovodilac auto škole, radno iskustvo u obuci 14 godina, obučio preko 800 kandidata. Licenciran ispitivač i instruktor.