Tri najoriginalnija poklona za osamanesti rođendan

...

27/10/2017

Osamanestim rođendanima se na našim prostorima pridaje veliki značaj. Prvi i najvažniji razlog jeste taj što osoba postaje punoletna i samim tim stiče određena dodatna prava. Većina se odlučuje da različitim vrstama proslava obeleži ovaj značajan datum u njihovim životima. Izabrati poklon za osamaesti rođendan nije tako jednostavno. Svi će se truditi da to bude nešto vredno i bitno. Neko će gledati i da taj poklon bude nešto originalno. Ne moraju pokloni za osamnaeste rođendane da budu samo u vidu materijalnih stvari. Možete osobama koje postaju punoletne obezbediti i neke druge vrste poklona. Mi vam predlažemo tri najzanimljivija i sigurno najoriginalnija poklona za osamaesti rođendan.

Uplata avanturističkog putovanja

Uplata putovanja je uvek dobar izbor i dobra stvar. Ukoliko osobi koja postaje punoletna uplatite avanturistično putovanja, ona će sigurno biti oduševljena i taj poklon će pamtiti kao jedan od najboljih poklona. Ovo putovanje može da ima i određenu vrstu simbolike. Naime treba povezati samostalno putovanja sa samostalnošću koje osoba stiče kada napuni osamnaest godina. Naravno da to nisu godine kada je neko preozbiljan, zato to putovanje treba da ima taj avanturistički momenat. To ne mora biti putovanje van granica jedne zemlje, to može biti putovanje koje će biti u okviru jedne zemlje, ali na malo udaljenije mesto od mesta u kojem ta osoba živi. To putovanje osoba će sigurno pamtiti dugo, dugo, jer je to jedan od originalnijih poklona. Takođe, osoba koja proslavlja punoletstvo biće svesna vaše pažnje.

Uplata polaganja vožnje

Vrlo koristan poklon za osamnaesti rođendan jeste uplata polaganja vožnje. Polaganje vožnje je uvek dobra investicija, a ukoliko osoba polaganje vožnje dobije na poklon, onda ste joj dali do znanja koliko je poštujete i cenite. Takođe, dali ste joj do znanja da joj želite sve najbolje u smislu njenog profesionalnog usavršavanja i sticanja dodatnih veština, koje će joj koristiti kasnije u životu sigurno. Sa druge strane polaganje vožnje je skup poklon, tako da ga treba kupovati samo onim osobama sa kojima ste bliski. Dobro bi bilo kada biste mogli da osobi koja slavi punoletstvo uplatite polaganje vožnje bez njenog znanja, kako bi iznenađenje bilo veće. Ukoliko ipak niste sigurni da osoba želi da upiše časove vožnje i da polaže, onda treba da razgovarate da njom i vidite da li želi nešto drugo, slično itd.

Uplata različitih vrsta kurseva

Za lični, profesionalni i edukativni razvoj jedne osobe potrebno je da se stalno ulaže. Dobro bi bilo da nekome ko puni osamnaest godina uplatite neki kurs. Da li će to biti kurs stranog jezika, kurs za sticanje nekih veština, znanja i slično, sasvim je svejedno. Naime, važno je da poznajete afinitete te osobe, da poznajete sve to što ona voli, šta je zanima, u kojim oblastima bi volela da napreduje i onda na osnovu toga da joj uplatite kurs koji se poklapa sa njenim željama. Na taj način obezbedili ste jedan veoma koristan i pametan poklon. Ta osoba će biti svesna koliko će njoj značiti znanje koje bude stekla na takvim vrstama kurseva. Ovo je vrlo originalan poklon, koji bi možda trebalo da praktikujete i onda kada neko ne puni osamnaest godina, već i u mnogim drugim prilikama.

Nenad Pavlićević

Autor: Nenad Pavlićević

Instruktor vožnje od 2000 godine, Direktor i rukovodilac auto škole, radno iskustvo u obuci 14 godina, obučio preko 800 kandidata. Licenciran ispitivač i instruktor.