Zašto cenu ne treba stavljati u prvi plan kada biramo auto skolu?

...

22/12/2016

Veoma često se dešava da kada nam je potrebna neka stvar ili usluga, akcenat stavljamo na cenu tog dobra i da izbor vršimo baš po tom kriterijumu, a u drugi plan stavljamo kvalitet. U velikom broju slučajeva kada uradimo tako nešto, ispostavi se da smo napravili pogrešan izbor i kao potpuno promašena investicija zbog koje smo, kada podvučemo crtu, imali više štete nego koristi.

 

O tome treba dosta voditi računa, a posebno kada se radi o nekim odlukama koje su veoma bitne. Tada pogrešan izbor može voditi dodatnim troškovima, pa iako ste mislili da ste sa finansijske strane dobro prošli, na kraju plaćate dodatno, a to svakako treba izbeći.

 

Jedna od bitnih odluka koje morate doneti je i odabir auto skole u kojoj nameravate da obučavate vožnju. Obuka zahteva kako novčana ulaganja, tako i ulaganja vašeg vremena, jer se morate tom poslu najozbiljnije posvetiti. Oni koji su obuku vožnje prošli znaju da to može biti i stresno, iz razloga što se tada prvi put susrećete sa vožnjom i drugim učesnicima u saobraćaju.

 

Upravo iz tog razloga pravi izbor auto skole je veoma bitan i važan. Jer ćete, ako odaberete pravu školu u kojoj ćete se obučavati, ceo taj proces proći lakše. Zato kada birate, uvek na prvo mesto stavljajte kvalitet određene auto skole, a ne cenu. Jer može vrlo lako da se desi da birajući jeftiniju skolu, ne dobijete kvalitetnu obuku, što kasnije rezultira dodatnim troškovima. Tu mislimo pre svega na uzimanje velikog broja dodatnih časova, što ne bi bio slučaj da ste odabrali auto skolu koja ima iskusne i kvalitetne instruktore, teorijske predavače i vozni park, koji bi vas na pravi način uveli u vožnju.

Kojim kriterijumima da se vodite kada vršite izbor?

Pre svega budite svesni da rešenje možda nećete naći brzo i da će vam trebati vremena da odaberete pravu auto skolu za vas. Zato se naoružajte strpljenjem i budite uporni.

 

Najbolji način kojim ćete izbeći mogućnost greške, ili je bar svesti na minimum, je da obiđete što više auto skola i da razgovarate sa instruktorima i vidite kakve uslove nude. Znajte da će vam one skole koje vrede dati odgovor na svako vaše pitanje i razrešiti svaku vašu dilemu. Zato se nemojte ustručavati, pitajte sve što vas zanima.

 

Isto tako, iskoristite internet i tu se informišite o ponudama. Zatim razgovarajte sa onima koji su prošli obuku vožnje i koji imaju iskustvo. Saslušajte i njihove savete, pohvale i kritike koje imaju da iznesu i svakako ih uvažite kada budete donosili konačnu odluku.

 

Za većinu je novčani iznos koji treba izdvojiti za obuku veoma ozbiljan, i zato za taj iznos trebate da dobijete najbolju moguću uslugu.

Dobar instruktor je ogledalo kvalitetne auto skole

Možda i najvažnija stvar kojom se možete voditi kada birate skolu, su instruktori koji u njoj vrše obuku. Dobar i iskusan instruktor zna da razvije pravi odnos sa polaznikom, da ga oslobodi početne treme i straha, i da ga na pravi način uvede u nešto novo, nešto sa čime se do tada nije susretao. To je izuzetno bitno, jer će cela obuka proći u dobroj atmosferi, i kandidat će od početka steći samopouzdanje koje će mu pomoći da se razvije u dobrog i odgovornog vozača.

 

Zbog svega ovoga, kada budete donosili konačnu odluku, vodite se kvalitetom auto skole a ne cenom, jer je odluka veoma bitna i nju donosite samo jednom u životu.

Nenad Pavlićević

Autor: Nenad Pavlićević

Instruktor vožnje od 2000 godine, Direktor i rukovodilac auto škole, radno iskustvo u obuci 14 godina, obučio preko 800 kandidata. Licenciran ispitivač i instruktor.