Zašto sve polaganje vožnje treba da postane vaša naredna odluka

...

27/09/2017

Ukoliko još uvek nemate vozačku dozvolu, polaganje vožnje bi trebalo da postane vaša naredna odluka iz mnogo razloga.

 

Benefiti koje vam donosi samostalno upravljanje vozilom uopšte nisu zanemraljivi, a pored toga što ćete moći sami da planirate svoje vreme, ujedno ćete steći i prednosti o kojima do sad niste razmišljali.

 

Stoga, pravac auto škola!

Postaćete nezavisni

Pre svega, polaganje vožnje vam donosi mogućnost da u potpunosti postanete nezavisni. Sada nećete morati ni u kom slučaju da čekate sve one koji su vas do sada vozili kada vam je to bilo potrebno, već ćete moći da se opustite i sami sprovodite svoje planove u delo.

 

Pritom, nakon nekog vremena bićete veoma vešti i u vožnji na duže staze, odnosno moći ćete da priuštite sebi makar jednodnevne izlete. Zar to nije fantastično? Polaganje vožnje će vam, tako, doneti i opciju da naredni vikend posvetite odlasku u selo ili grad koji vas posebno zanimaju, ili ćete pak rešiti da se opustite na nekoj reci ili salašu.

Olakšaćete svakodnevne obaveze

Dok sada morate da planirate svaki svoj odlazak u skladu sa gradskim prevozom ili pak vremenom koje vam je potrebno da do određene tačke stignete peške, polaganje vožnje doneće vam neprevaziđenu mogućnost da brže i lakše stignete svuda gde ste u toku dana naumili.

 

Iako se vozači često žale na nedostatak parkinga, uvek postoji opcija da se parkirate makar bliže mestu do kog stižete, što svakako uzima manje vremena od dolaska gradskim prevozom ili peške.

 

Samim tim, moći ćete i više obaveza da ispunite. Primera radi: nabavku, plaćanje računa i slično, koje ste sada u prilici da završavate već u toku jednog dana, nakon posla.

Pobedićete eventualne strahove i neuspeh

Ako vas polaganje vožnje plaši ili smatrate da u istom nećete uspeti, eto prilike da pobedite sve ono što smatrate da vas koči – strah od upravljanja vozilom nije tako redak kako se čini, i mnogi ne upisuju vožnju ili pak ne voze nakon položenog vozačkog ispita upravo zato što se plaše.

 

Psihologija kaže da je ovo lako prebroditi vežbom. Tako se i polaganje vožnje svodi na vežbanje na časovima, a zatim na praksu za volanom, te pobedite početnu bojazan i dokažite sebi da vi to možete.

Polaganje vožnje može vam doneti bolji posao

Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, polaganje vožnje može vam doneti i bolji posao.

 

Pre svega, ako polažete za B kategoriju, imajte na umu da će se poslodavac pre odlučiti za vas nego za osobu koja nema vozačku dozvolu.

 

Zašto je to tako? Pre svega, ne zato što se podrazumeva, već zato što ćete jednostavno moći samostalno da se krećete na poslovnim putovanjima, ako za istim bude bilo potrebe. Takođe, takvi poslovi su i mnogo bolje plaćeni – u našoj zemlji se oni odnose mahom na prodaju i marketing – te nemojte sebi dozvoliti da vas ovo spreči u napredovanju u karijeri.

 

Istovremeno, obratite pažnju i na polaganje vožnje za C kategoriju, jer su ovako kvalifikovani radnici izuzetno traženi u Rusiji i SAD-u, što vam takođe može doneti mnogo bolju platu, ali i boravak u stranoj zemlji.

Nenad Pavlićević

Autor: Nenad Pavlićević

Instruktor vožnje od 2000 godine, Direktor i rukovodilac auto škole, radno iskustvo u obuci 14 godina, obučio preko 800 kandidata. Licenciran ispitivač i instruktor.