Kakva auto skola je najbolja za učenje vožnje

...

08/09/2016

Bilo da ste tek postali punoletni ili u bilo kojim godinama da ste u ovom trenutku, ako ste rešili da upišete vožnju, pre svega Vam čestitamo na odluci. Posle malo (m)učenja, zaobravićete kako izgleda skuvati se u gradskom prevozu leti, pešačiti zimi i poslednje pare davati na taksi.

 

Međutim, za svoj uloženi novac trebalo bi da dobijete najbolje moguće, te evo i kakva je to auto skola najpogodnija za učenje vožnje i šta sve treba da sadrži.

Auto skola sa preporukama i poseta školi

Naravno, auto skola najlakše biva izabrana putem preporuke, bilo preko poznanika, prijatelja i rođaka, bilo čitajući preporuke na internetu.

 

Ukoliko nemate nikoga sa kim biste se posavetovali, naš je predlog da sami posetite neke od auto skola koje ste izdvojili kao zanimljive. Tako ćete ujedno moći da proverite i kako izgleda škola, odnosno da li je u pitanju registrovana ili firma otvorena „na divljaka“.

 

Tako ćete moći i da se raspitate o svemu što Vas zanima, od cena preko termina časova do polaganja ispita.

Profesionalan i stručan kadar

Profesionalizam se prepoznaje na „prvu loptu“, i to pogotovo kada je auto skola u pitanju. Kako?

 

Pre svega, po spremnosti da se daju odgovori. Profesionalni kadar trebalo bi da da precizne odgovore na sva Vaša pitanja, te da Vas upozna sa instruktorima i slično.

 

Važno je da oni koji će Vas obučavati imaju dovoljno iskustva u svom poslu, te da su strpljivi i pouzdani. Sve ovo možete proveriti putem preporuke poznanika i/ili bližnjih ili interneta, jer postoje razni forumi gde se, istovremeno, komentariše veliki broj auto skola i njihovih zaposlenih.

 

Instruktor je najvažnija figura u Vašem obučavanju te se obavezno o kadru dobro raspitajte.

Auto skola sa opremljenim voznim parkom

Svaka auto skola koju odlikuje profesionalizam ima dobro opremljen vozni park, te bi i njega bilo dobro proveriti onda kada posećujete izabranu školu. Tako ćete se najbolje uveriti o vozilima parka.

 

Ako auto skola, odnosno njeni zaposleni, budu oklevali da Vam, pokažu vozila, bežite odatle glavom bez obzira, jer se verovatno radi o starim i dotrajalim vozilima. Godine auta nisu bitne, ali jeste njegovo stanje.

 

Zato nemojte dozvoliti da gubite časove ili vreme na časovima zbog kvarova na autima, kao što se dešava u velikom broju amaterskih auto skola u kojima vozila nisu odgovarajuća.

Auto skola – cene i da li one išta govore o kvalitetu?

Po pitanju auto skola cene Vam mogu reći sve i ništa.

Mala cena često nije i garant kvaliteta, isto kao što ni auto skola pozicionirana u blizini Vašeg stana ili kuće ne mora značiti i uštedu vremena.

 

Rešenje takođe nije ni da Vas auto skola „odere“.

 

Šta Vam je činiti? Prilikom upoređivanja cena savet je da uočite one koje su na sredini, te da to bude još jedno merilo izbora. Pravi profesionalci znaju i da odrede novac koji treba platiti za njihove usluge, te preterivanje u bilo kom smeru može odati samo amatera.

 

Kada se odlučite koja auto skola će dobiti Vaše poverenje, počnite samouvereno i uživajte u vožnji!

Nenad Pavlićević

Autor: Nenad Pavlićević

Instruktor vožnje od 2000 godine, Direktor i rukovodilac auto škole, radno iskustvo u obuci 14 godina, obučio preko 800 kandidata. Licenciran ispitivač i instruktor.